Våra öppettider är tisdag till fredag 10:00-17:00
Kopparlundens Bageri

Vår filosofiVår filosofi

Mjöl, vatten och salt.
Det behövs inte så mycket för att baka gott bröd.
Men egentligen borde det stå tid i innehållsdeklarationen också. För utan lång tid kan det inte bli bröd med utvecklad smak och arom.
I bageriet arbetar vi med fördegar och surdegar, skållningar och poolish - det är dessa förstadier till deg som gör att bröden smakar så mycket.
När degarna får ligga länge så utvecklas smak och konsistens: baguetterna blir sega, bullarna blir luftiga och grova bröd blir saftiga.
Vi vill baka på riktigt, utan halvfabrikat. Vi arbetar med rena råvaror, som i de allra flesta fall är ekologiska.
Vi bakar på smör, på mjölk, på ägg och på rent mjöl.
Vårt rågmjöl är odlat i Kärrbo och vår dinkel kommer från Stora Hällsta kvarn.
I bageriet görs det mesta för hand; bullarna snurras och penslas, bröddegar viks ihop och får jäsa i korgar, baguetter rullas och läggs att vila i duk.
Så småningom gräddas bröden på stenhällen i ugnen, där de får sin knapriga skorpa.
Drömmen vore förstås att ha en riktig vedeldad ugn, men där är vi inte än.
Våra ansträngningar syftar egentligen till en enda sak - att baka riktigt riktigt bra bröd.
Godast, knaprigast, segast - ja bäst.

Just nu på Kopparlundens Bageri
Bageriets epostadress Bageriets Facebook-sida
Skapad av Chardo