Våra öppettider är tisdag till fredag 10:00-17:00
Kopparlundens Bageri

Säsong för Sandras vinnarmacka!

Nu är det höst och rätt tid att göra Sandras smörgås som vann Mack-SM förra året. Fredag och lördag den här veckan går den att få i butiken. I botten ett härligt bröd med hasselnötter ovanpå det en coleslaw på äpple, blåmögelost, picklade hallon och friterad grönkål. Mums.

Sommartider Hej hej!

Kära kunder, nu har vi semesterstängt och öppnar igen på måndag den 30 juli. Vi önskar er en skön sommar.

Bagarlandslaget tog silver!

Bagarlandslaget tog silver!

Det blev silver för Svenska, bagarlandslaget när Nordiska mästerskapen i bageri avgjordes i Danmark i veckan. Stort grattis till Sara Fjärrstrand, Kopparlundens Bageri, som gjorde brödet, Alexander Pelli, som gjorde de kavlade degarna och Amanda Bäckström, som gjorde skådebrödet och till övriga i laget som jobbat stenhårt i förberedelserna.  

Sandra tog guld i Mack-SM - därför finns mackan inte nu!

Sandra tog guld i Mack-SM - därför finns mackan inte nu!

Vår kock Sandra Lindbom kammade hem guldpokalen när Mack-SM avgjordes i november 2017. Hon tog priset med smörgåsen Local Hero - en macka baserad på mängder av lokala råvaror: coleslaw med äpplen från Köpings Musteri och grönkål från Kärrbo prästgård, bröd med råg från Stora Hällsta och honung Katrinelunds bigårdar och TD Bisyssla, osten Bergslags blå från Wernergårdens mejeri och hallon från Hallonparken.

Men i december kom beskedet att Wernergårdens mejeri  i Karbenning stänger - för gott - och vi letar nu efter en bra ost som kan ersätta originalet och som dessutom är lokal. Men vi brottas också med andra problem, hela idén med mackan är ju att den har lokala råvaror och just nu finns varken grönkål, hallon eller äpplen hos våra nära leverantörer - de är inte i säsong helt enkelt. Därför funderar vi nu på om Sandras guldmacka endast ska finnas när det är säsong för råvarorna det vill säga under höst och tidig vinter. 

Måndagar, soppa och pizza

Måndagar, soppa och pizza

Nu kan du handla hos oss på måndagar också. 8-17 har vi öppet! Hos oss hittar du också enkla men goda lunchalternativ som soppa och grillade mackor. Ibland har vi sallader och på onsdagar vankas det surdegspizza. Välkommen.

Soppa och bröd varje dag

Nu kan du äta sopplunch hos oss varje dag. Soppa med bröd och smör kostar 85 kronor och lägger du till en tia får du kaffe och småkaka. Vi har också grillade mackor som passar fint till lunch. Välkommen!

Recensera oss du med!

På Tripadvisor. Klicka här!

Presenter till hemmabagare

Presenter till hemmabagare

Du som gillar att baka själv kan köpa jäskorgar, surdegskultur och mjöl i vår butik. Vi säljer också ett Baka-själv-kit där det även ingår lite recept och tips på hur man vårdar sin surdeg. En bra present!

Senaste nytt på Facebook

Du hittar oss också på facebook också. Använd gilla-knappen och få på det sättet nyheter från bageriet. Vi försöker uppdatera när vi gör förändringar och testar nya bröd. Vår ambition är också att berätta vad vi har laddat upp med inför helgen.

http://www.facebook.com/pages/Kopparlundens-Bageri/175762165775450

Just nu på Kopparlundens Bageri
Bageriets epostadress Bageriets Facebook-sida
Skapad av Chardo